Produkty potrzebne do przepisu40 g sera Roquefort lub Gorgonzola
2 jajka
100 ml Ramy Cremefine do gotowania
masło do smarowania kokilek
Jeśli serek, to za mało, żeby wzbudzić Wasze emocje, od razu zaznaczam, że do flanu można dodać wiejską szynkę albo boczek pokrojony w kosteczkę (przy czym boczek trzeba najpierw podsmażyć na patelni.) Mięso wkłada się na dno kokilek, a dalej przepis jest dokładnie taki sam, jak macie poniżej. Aha, do serowego flanu jak ulał pasuje zielona sałata.
Dla 4 osób
Czas przygotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 15 min.
Jak to zrobić:
1. Zmiażdż widelcem ser.
2. Dodaj 2 jajka i śmietanę.
3. Wysmaruj 4 kokilki masłem i przełóż do nich mieszankę serową
4. Piecz około 15 min. w piekarniku podgrzanym do 200 stopni C.
5. Żeby sprawdzić, czy flany się dobrze upiekły, ponakłuwaj je widelcem.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach