PostWysłany: Wto 11:44, 16 Sty 2007   Temat postu: Flan z serem
maciekk


Produkty potrzebne do przepisu40 g sera Roquefort lub Gorgonzola

2 jajka
100 ml Ramy Cremefine do gotowania
masło do smarowania kokilek

Jeśli serek, to za mało, żeby wzbudzić Wasze emocje, od razu zaznaczam, że do flanu można dodać wiejską szynkę albo boczek pokrojony w kosteczkę (przy czym boczek trzeba najpierw podsmażyć na patelni.) Mięso wkłada się na dno kokilek, a dalej przepis jest dokładnie taki sam, jak macie poniżej. Aha, do serowego flanu jak ulał pasuje zielona sałata.

Dla 4 osób
Czas przygotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 15 min.


Jak to zrobić:
1. Zmiażdż widelcem ser.
2. Dodaj 2 jajka i śmietanę.
3. Wysmaruj 4 kokilki masłem i przełóż do nich mieszankę serową
4. Piecz około 15 min. w piekarniku podgrzanym do 200 stopni C.
5. Żeby sprawdzić, czy flany się dobrze upiekły, ponakłuwaj je widelcem.

Bon appetit!


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin