Duze Forum
Witaj Na Dużym Forum
Rejestracja
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Zaloguj
Forum Duze Forum Strona Główna
->
Gatowanie
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Wybierz forum
Forum
----------------
Regulamin
Ogłoszenia
Nowości
Publiczne
----------------
HydePark
Humor
Sport
Kultura
Gatowanie
Horoskopy
ROZMOWY NA TEMAT SOFTU
----------------
Rozmowy na temat gier
Rozmowy na temat filmów
Rozmowy na temat muzyki
Wysypisko Śmieci
----------------
Wysypisko i Kosz
Przegląd tematu
Wysłany: Wto 11:42, 16 Sty 2007
Temat postu: Bundz z grilla
maciekk
Produkty potrzebne do przepisu
80 dag bundzu
1 łyżka posiekanego tymianku
1 łyżka posiekanego rozmarynu
3 łyżki oliwy z pestek winogron
4 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
6 pajd chleba wiejskiego
Grill alternatywny. Tak to sobie wymyśliłem. Pyszności, które możesz sobie przyszykować w ramach odpoczynku od karkóweczki, kiełbasek i innych tradycyjnych miąs i wędlin.
Piliśmy ze znajomymi do tych grillowanych smaczków czerwone wytrawne wino. Rewelacja. Pasuje jak ulał do czosnkowego bundza.
Bundz – to owczy serek – niesolony i niewędzony. Koleżanka przywiozła mi go specjalnie z Zakopanego, ale jeśli się dobrze poszuka, można go znaleźć nie tylko w górach. W razie problemów z zakupem, wykorzystaj serek kozi. Też będzie super.
Na 6 osób:
Czas przygotowania: 20 min.
Jak to zrobić:
1. Posiekaj bundz, wrzuć go do miski i jeszcze rozgnieć widelcem.
2. Posiekaj czosnek i zioła. Dodaj do sera i dokładnie wymieszaj.
3. Wlej oliwę do miski z serem i znów wymieszaj. Dodaj pieprz – tyle, ile lubisz.
4. Potnij folię aluminiową na 6 dużych kwadratów. Każdy z nich wysmaruj oliwą i posyp solą.
5. Podziel ser na 6 części i zawiń każdą z nich w folię. Nakłuj w kilku miejscach widelcem, żeby podczas grillowania woda miała gdzie spływać.
6. Grilluj bundz po ok. 5 min. z każdej strony.
7. Posmaruj chleb wiejski oliwą z oliwek i czosnkiem, i połóż na grillu.
8. Smaruj przypieczone pajdy gorącym serkiem.
Bon appetit!
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001-2003 phpBB Group
Theme created by
Vjacheslav Trushkin
Regulamin